torstai 31. heinäkuuta 2014

Viimeinen raskausajan neuvolakäynti? (rv 38+5)

..oli siis ehkä tänään! :D Koska ensi viikolla (rv 39+3) on lääkärin tsekkaus äitipolilla ja jatko riippuu siitä mitä siellä tuumataan. Kuulema usein menee niin että mahdollisesti tarvittava seuraava tsekkaus tulee sinne äpolille, toki mahdollista myös että menen vielä neuvolan puolelle jos ei ole mitään erikoissairaanhoidon seurantaa vaativaa. Eli tässä tapauksessa syy siellä (äitipolilla) seuraamiseen voisi olla lähinnä vauvan suuri koko. Sain th:lta ohjeeksi soittaa hänelle äpolikäynnin jälkeen tilanteen päivittämiseksi ja mahdollisen ajan varaamiseksi.

Neuvolan tsekkauksissa kaikki ok. Verenpaine oli taas omaa normaalitasoani korkeampi mutta kotilukemat ok (näytin). Siellä neuvolassa on jotenkin tuskaisen kuuma, hikeä saa pyyhkiä joten ei ehkä ihmekään että paineetkin korkealla. Paino oli noussut TAAS 1kg/viikko vaikka kuntosalin vaa'alla 0g/vko tai enintään pari sataa gramma.. No ei kuulema haittaa mitään koska ei vaikuta olevan raskausmyrkytyksen merkki. Eli siis pissa puhdas, turvotuksista sain ekan plussan sormien tönkköydestä, jalat ok eli turvotus merkintänä +/-. Hemoglobiini 140 eli ei huolta esim. jos satun synnytyksessä vuotelemaan, on varaa pudota. :D Sf-mitta sama kuin viikko sitten - vauva alempana? :) Ei taaskaan saanut käsillä tuntumaan, kurkkasi ultralla. Ei nyt mitenkään älyttömän alhaalla ollut koska sai sillä kämyultralla pään näkymään mutta arveli miun "oireiden" perusteella että liikkumista on tapahtunut. Supistustuntemuksiahan (kipeitä) ei kylläkään ole tullut sunnuntain jälkeen, mutta kohtuullista paineentunnetta on, samoin ajoittain kipua häpyluussa (ja oli nyt sf-mittaakin ottaessa aikaisempaa arempi), toissa yönä vauva teki jonkun liikkeen ja tuntui sellainen "tumps" tuolla alhaalla ja samalla tuli kova pissahätä. Eli näiden pohjalta tuumaili että alemmaksi on hivuttauduttu. :) Ja kun nyt mietin edellistä postauskertaa tässä koneella niin ei miun maha silloin näin paljoa "roikkunut" reisien päällä... Äsken kaupungilla kävellessä oli pissahädän tunne koko ajan! Eli ehkä, ehkä, etenee etenee.. :) Kuva mahasta alla.

Rv 38+5.
 Paven syke oli välillä 140-150 ja kuulema edelleen oikein hyvä ja tasainen. Ja liikkeitähän tunnen ihan samaan tapaan kuin ennenkin. Eli kuulema niiden puolesta vauvalla kaikki masussa hyvin! <3 Hyvä! Ultratsekkauksessa muuten siis Paavolla selkä oikealla, raajat vasemmalla. Ihan selkeästi en tuota osaa itse arvioida, en tiedä johtuuko edessä olevasta istukasta.

Juteltiin fiiliksistä ja voinnista yleisesti. Ensimmäisen kerran koskaan meinasin alkaa itkemään tuolla neuvolassa! Kun puhuttiin tilanteesta lapsen isän kanssa. Th kaiveli jo minulle nenäliinaakin mutta kyyneliin asti en revennyt. Jutusteluaikaa tuntui olevan reilusti eikä mitään kiireen tunnetta ollut. :) Kovasti th tsemppasi että jaksaa jaksaa ja toivotaan suppareita alkavaksi. :) Jännä tunne jos seuraava kerta siellä onkin jo vauvan kanssa.. :D

Kotipesäkin alkaa olla täällä kaikin puolin valmiina Paavoa varten. Eilen tuli kotiin asti kuljetettuna vuokraamani vaavisänky. Olikohan se nyt 85e/4kk ja tarvittaessa voi vuokrata lisäkuukauksia. Helppo oli koota (ite tietty!!) ja palautuslaatikko osoitetietoineen oli valmiina mukana. :) Tajusin siis tilata tämän siskoni vinkkaamana! Saa rullailla kärryä pitkin kämppää tarpeen mukaan. :) Kuvia alla.

Tällaisessa laatikossa tuli kotiin asti (kuuluu hintaan).

Koottuna ja pedattuna. Mallasin tuohon makuupussia mutta tiedä mitä lopulta..

Erityisesti avautumiskipuja varten on ollut jo jonkin aikaa täytettynä (ite tietty!!) tuo jumppapallokin. Olenkin ottanut tavaksi istuskella siinä aina välillä muutenkin. Josko vaikka auttaisi vauvaa oikean asennon hakemisessa, paikkojen avautumisessa jne. Pysyy myös ryhti hyvänä joten hyvä "tuoli" muutenkin! :) Täällä käyttävät eräässä paikallisessa koulussa olikohan aina matikan tunneilla tavallisten tuolien sijaan. :) Terveellistä!

Tänään sitten muuten.. kävin neuvolan jälkeen salilla ja kaupungilla. Ei ihmeitä. :D Hiki! Ensi yön ukkosia odotellessa!

.. eli uottelu jatkuu!

2 kommenttia:

  1. Oi että, ei mene enää kauan missään tapauksessa, että Pave saa "häädön" yksiöstään!! :) Tavallaan tosi ihanaa, kun meidän neiti syntyi jo, niin nyt saan vaan jännitellä teidän muiden kuulumisia.

    Hirmusti tsemppiä loppusuoralle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ..tälle iltapäivälle on saunavuoro varattuna eli yhtä S:ää kehiin.. ;)

      Poista