torstai 24. heinäkuuta 2014

Eilen neuvolassa (rv 37+5)

Eilen (rv 37+4) pääsin taas pitkästä aikaa ns. oman terveydenhoitajan näppien alle. :) ..tai noh siellähän oli myös opiskelija joka hoiteli pääosan mittauksista. Aluksi tuo oma th oli poissa huoneesta, kävi vissiin hakemassa streptokkinäyteputken. Opiskelija oli keski-ikäinen nainen, ihan mukavan oloinen. Kyseli alkuun että mitä kuuluu ja minä ympäripyöreitä että ihan hyvää jne. Mietin siinä että en ainakaan tälle opiskelijalle ala mitään puhumaan tilanteesta lapsen isän kanssa..

Verenpaineen osalta alapaine näytti karmeita lukemia, liekö syy helteessä vai uuden mittaajan myötä ns. valkotakkijännityksessä - jota tosin ei ole ollut koko raskausaikana. Ensimmäisellä mittauksella alapaine oli siis hurjat 100 ja toisellakin vielä 93.. taisi olla kolmannellakin. Sen jälkeen luovutettiin. Onneksi olin ottanut mukaan kotona mitattuja arvoja ja nehän ok. Sovittiin että mittailen kotona ja soitan neuvolaan jos alapaine alkaa olla 90 tasossa. No eilen illalla ja tänään aamulla oli tasaisesti alle 80. :)

Pissan osalta edelleen puhdas ns. miinusrivi neuvolakortissa, samoin turvotusten osalta. Painonnousu tosin oli 1kg/vko.. puuh! No siihen eivät kommentoineet mitään. Tai jotain että onhan sitä turvotusta vaikkei ehkä jalkaterissä/sormissa näy. Hemoglobiinia ei mitattu. Sf-mitta oli 37 cm eli nousua n. 1,5 viikossa 2 cm. Kutsua synnytystapa-arvioon ei siis ole kuulunut ja syykin selvisi, en kuulemalla ole uusien kriteereiden mukaan tarpeeksi lyhyt! Halusivat äitiyspoliklinikalla tietää vielä tämän neuvolakäynnin mitat. Noh, nythän se sf-käyrä notkahti YLÖSPÄIN ja sen myötä th tekee uuden lähetteen. Ihme jos eivät nyt kutsu... Ompa sitkeässä! Varmaan säästöpolitiikkaa. Jos nyt kutsuvat niin käynti on vkolla 38+ tai 39+. Toivonpa vaan kovasti ettei sillon todeta että hups ompas iso vauva ja sektiollahan tämä on hoidettava. Sitten kyllä kiroan aika p*rkeleesti!! Eli kutsua odotellessa.. Kehuivat kovasti kaunista mahaa ja sen sileää ja tasaista ihoa. :) Kai niitä sitten on erilaisia.. :D Pari kuvaa alla.

Sivulta rv 37+5.

Edestä rv 37+5.

Vauvan pään kokeileminen oli taas haastavaa, opiskelija ei saanut tuntumaan ollenkaan, th sai tuntumaan sormen päillä, on kuulemma tosi syvällä ja alhaalla. Th ihmetteli että pystyn vielä fillaroimaan ihan normaalisti. Omasta mielestäni mitään muutosta laskeutumisen tms. suhteen ei ole tapahtunut ja tuon pään tunteminenhan on ollut aiemminkin hankalaa. Toki silloin ultran avulla tsekatessa pää on mielestäni ollut selkeästi ylempänä. Eli vissiin Pave on oikeasti hivuttanut itseään alaspäin! :D Kiinnittymisestä th ei sanonut mitään koska ei varmastikaan pystynyt arvioimaan sitä kun sai vain sormenpäillä tuntumaa. Eli kai sitä sitten on toivoa että alkaisi vähitellen porautua läpikin. ;)

Sydänäänien kuuntelu meni vähän veivaamiseksi koska selälläni ollessa kuului hirmuista rätinää ja Paven syke oli tosi korkea, istuma-asentoon siirryttyäni saatiin tasoittumaan n. 160 tasolle. Tuolla se tutkimuspöytä on siis ihan vaaka-tasossa, omassa neuvolassa (joka siis kesäisin poissa käytöstä koska siellä on niin tukalan kuuma) saa puoli-istuvaan asentoon.

Ja tosiaan th nappasi myös streptokokki-B -näytteen (näytteenottovanupuikolla emättimestä, välilihan alueelta, peräaukon suulta).

Jutusteluosioissa käytiin läpi miun päänsärkyjä ja kyselivät vielä mahdollisista muista raskausmyrkytysoireista, oma th kyseli sitten vielä että mites siulla menee ja sitten kerroin myös tästä ns. aikalisästä mitä on nyt ollut pari viikkoa. Totesi että varmaan tosi hyvä ratkaisu tässä vaiheessa, että kyllä minun on voitava keskittyä nyt vauvaan ja synnytyksen lähestymiseen. Supistuksistakin kyseli ja kerroin että TADAA, vko sitten yksi kipeä. :D Voinnista oli puhe vielä sen osalta että salilla olen käynyt ja että niskaa kannattaa varmaan venytellä päänsärkyjen takia ja hierojallakin käydä vielä. Th sanoi myös että kannattaa tsekata paikallista vyöhyketerapiatarjontaa. Nyt kun nuo kesälomien takia olleet erikoisjärjestelyt on omalta osaltani ohi eli oma th on lomansa pitänyt niin seuraava neuvolakäynti on ns. protokollan mukaisesti viikon päästä (rv 38+5). Pissaputkia lähdin vielä th:n kanssa hakemaan varastosta ja siinä oli sitten mahdollista jutella kahden kesken hetki. Sanoi että toivoo että josko se vauva jo pian syntyisi (eli ilmeisesti hänen havaintojensa mukaan se voisi olla mahdollista!! :D) ja että "oot sie kyllä superodottaja".. Viittasi siis vaikeaan tilanteeseen lapsen isän kanssa ja siihen miten olen muutenkin jaksanut niin hyvin fyysisesti ja henkisesti. Kukaan ei siis varmastikaan ole ns. vähemmän hyvä odottaja mutta halusi varmaankin tsempata kun kuuli että tilanne lapsen isän kanssa on mennyt vain huonommaksi.. Kivalta tuntui!

Muuten sitten eilisen olotiloista.. Oli jotenkin koko päivän vähän höntsä olo. Aamulla kuvotti, vatsa oli sekaisin, pää pökkyrällä.. Toki tämä helle on aikamoista.. Neuvolan jälkeen menin salille (kolmas päivä putkeen.. ompahan jotain tekemistä!) ja siellä maha ja lantionseutu tuntui jotenkin raskaalta. Illalla tulikin sitten pari kertaa jonkinlainen kipuaalto (=supistus??) ja häpyluu tuntui kipeältä koko illan ja yöhön asti. Nyt ei mitään erikoistuntemuksia. :D Viritin kuitenkin illalla pyyhkeen lakanan alle jos sattuisi jotain lörähtämään. Tosin voi olla ettei kaksikerroin taitetusta kylpypyyhkeestä paljoa iloa ole patjan suojana jos kunnolla tulvisi! Mietin myös pitäisikö sairaalakassi kaivella pinniksen alta (laita yltää niin alas että just ja just mahtuu se kassi sinne ja pois) vaikkapa eteiseen mutta enpä kuitenkaan.. Voihan se olla että näiden tuntemusten kanssa elellään vielä jopa 4 viikkoa.. Mie oisin jo niin valmis ja innoissani synnyttämään!! :)

Jeps mutta nyt vuan uotellaan uotellaan. :) 1) kutsua synnytystapa-arvioon, 2) seuraavaa neuvolakäyntiä JA... :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti